KALAH Nederland start weer met de kids trainingen tijdens COVID-19 crisis, gemeente stemt in met ons plan van aanpak.

Beste mensen.

Wij gaan vanaf 1 mei weer starten met de KALAH Kids trainingen tot 12 jaar

Dit houd in dat we onze lessen hervatten op de donderdagen van 19:00 tot 20:00 uur.

De lessen zullen wel in aangepaste vorm gegeven worden zoals vastgesteld door de overheid en volgens de voorschriften van het RIVM.

Wij hebben onze plannen besproken met de gemeente Voerendaal, zij hebben ingestemd met onze aanpassingen en hebben toestemming gegeven volgens voorgesteld plan te mogen gaan trainen voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding.

Plan van aanpak.

Dit plan houdt het volgende in, de trainingen zullen alleen buiten gegeven worden op het buiten terrein (speelplaats) van onze trainingslocatie. 

Dit houd in dat we ook bij lichte regen zullen trainen. Als het regent zal er een bericht gestuurd worden via de WhatsApp groep Kids groep KALAH.nl of er wel of niet getraind zal worden, houdt dan wel rekening met de kleding van de kinderen en pas deze aan naar de weersgesteldheid.

Wij zijn van mening dat zelfverdedigingstrainingen realistisch moet zijn dus het trainen in de regen en met een jas komt het realistisch trainen alleen maar ten goede. Er wordt bij het voetbal ook buiten in de regen getraind en wedstrijden gehouden.

Het is NIET de bedoeling dat de ouders aanwezig blijven. U kunt de kinderen afzetten aan het einde van het parkeerterrein (bij het paatje waar we in de zomer vaker trainen) niet in het schoolgebouw. De school blijft gesloten.

Wij zullen de kinderen opvangen en aan het einde van de training ook begeleiden tot aan de parkeerplaats waar u de kinderen heeft afgezet.

Let op! Ouders blijven in de auto of houden de voorgeschreven 1,50 meter in acht ook meer dan twee mensen bij elkaar zijn niet gewenst en is verboden.

Houdt u er rekening mee dat u en wij een boete riskeren bij overtreding van de  regels. Het kan per persoon een boete opleveren van 390,00 euro, en voor ons als bedrijf kan het een boete worden van 4350 euro.

Hoe gaan wij de trainingen geven met inachtneming van de 1.50 meter regel.

Kinderen t/m 12 jaar mogen wel lichamelijke contact maken met elkaar. De instructeurs moeten de 1,50 meter in acht nemen ten opzichte van elkaar en de kinderen. Gelukkig hebben wij twee koppels instructeurs die familieleden zijn deze mogen net als de kinderen wel contact maken met elkaar dit zijn François en Dylan en Armanda en Servé.

Tijdens de training zullen wij een cirkel maken met een diameter van 3 meter hierin zullen de instructeurs de techniek tonen aan de kinderen zij kunnen dan vanaf de rand van de cirkel naar de instructeurs kijken. Ook zullen er twee of drie punten aangegeven worden waar in de instructeurs kunnen staan als de andere instructeurs een techniek laten zien, en waar we staan bij aanvang en afsluiten van de KALAH training. Ook zal er één instructeurs zijn die tijdens de gehele training de 1,50 meter grens zal bewaken. We hebben ruimte en instructeurs voldoende om de kinderen op veilige afstand te begeleiden. We zullen alleen wat vaker dan gewend techniek moeten uitleggen omdat het niet mogelijk is om de kinderen van kortbij te begeleiden.

Ook gaan we training geven waarbij de kinderen hun fiets nodig hebben, of zullen we nog eens in en om de auto trainen. We gaan nog andere technieken  onderwijzer zoals omgevingsbewust zijn enz.

Ook zullen we soms voor de volgende les twee leerlingen een video sturen met een techniek en uitleg, de twee leerlingen mogen deze techniek dan voor de volgende training met hulp van ons voordoen aan de andere leerlingen.

SAMEN TEGEN CORONA!

Ook gelden bij ons de richtlijnen van het RIVM m.b.t. een ziek kind, hebben ze koorts of andere ziekte verschijnselen dan blijft de leerling thuis.

Mocht er een van de gezinsleden van de leerlingen COVID-19 positief zijn getest of ziek zijn met symptomen van het Corona virus volgens de regels van het RIVM ook dan blijf het kind thuis.

Laten we steeds de veiligheid van elkaar respecteren en goed op elkaar letten

zodat niemand ziek wordt. Wij willen graag weer uw kinderen les geven maar vergeet u niet dat er bij ons instructeurs werkzaam zijn die in vitale beroepen werken. Deze mensen kunnen niet gemist worden op hun werk en willen graag de strijd voortzetten om het COVID-19 virus te overwinnen, hierbij rekenen wij op uw medewerking, want samen overwinnen wij COVID-19.

Wij zullen waar het nodig is aanpassingen doen als deze ons worden opgedragen, of we zullen versoepelen met de regels waar dat kan.

Bedankt voor uw medewerking en wij zien ernaar uit om uw kind(eren) te trainen in het beste zelfverdediging systeem ter wereld KALAH systeem.

Het KALAH team