Ook jongeren leren bij ons hun overlevingskansen te vergroten. Lees hier het verhaal van Luna een van onze jonge leerlingen.

Ook jongeren leren bij ons hun overlevingskansen te vergroten. Lees hier het verhaal van Luna een van onze jonge leerlingen.

Hoi allemaal, 

Mijn naam is Luna en ik ben 15 jaar. Ik zit in het  4e leerjaar op het Grotius College. Begin 2017 ben ik begonnen met Kalah. 

Mijn vader zat toen al een tijdje op deze sport en hij zei dat deze sport ook goed voor mij zou zijn. De aanleiding dat ik hier op wou is dat ik me er bewust van ben van wat er allemaal in het dagelijks leven kan gebeuren. En dat het tegenwoordig steeds belangrijker is dat je weet wat je moet doen als je iets overkomt. Er kunnen vreselijke dingen buiten gebeuren. Vaak op momenten dat je het niet verwacht. Bijvoorbeeld als uw kind naar school fietst of een keer alleen iets gaat doen. Ik vind dat het aanleren van Kalah bijna een must is.

Tijdens de Kalah trainingen leer je allerlei dingen wat heel goed van pas kunnen komen als er iets gebeurt. Ik heb het dan over bedreigingen/aanvallen en die bedreigingen hoeven niet altijd heel groot te zijn. Echter kan het ook zo zijn dat je wordt aangevallen/bedreigd met een wapen. Dat klinkt heel naar maar dat is wel de realiteit. We proberen de realiteit na te doen tijdens de trainingen. En ja het is soms hard en zwaar maar zo is het in werkelijkheid ook. Op Kalah leer je echt wat je moet doen om zo’n vervelende situatie te “overleven”. 

Kalah heeft mij niet alleen geholpen met het leren van technieken maar ook heel veel met mijn zelfvertrouwen. Als persoon ben ik niet heel sterk en hou ik me het liefst op de achtergrond. Sinds dat ik Kalah ben gaan doen voel ik mezelf sterker worden en durf ik meer voor mezelf op te komen. Ik voel me minder bang en soms heb ik zoiets van kom maar op! Daarom vind ik het super goed dat er nu ook een kindergroep is voor Kalah. Als ouder zijnde lijkt het me een fijn gevoel als je weet dat je kind zich kan verdedigen als ze iets overkomt. 

Het leren van Kalah moet gezien worden als een prioriteit in het leven. Ik hoop dat ik dit met mijn verhaal duidelijk heb gemaakt. Bedankt