Kindertrainingen gaan van start.

Kindertrainingen gaan van start.

Vanaf 14 november gaan wij definitief van start met de kindertrainingen.

Gratis inschrijvingen tot 31 januari 2019.

De kindertrainingen zijn doorlopend op woensdag van 19:00 tot 20:00.
Op onze trainingslokatie Bredeschool Cortemich, Cortemich 2, Voerendaal.

De kindertrainingen zijn speciaal ontwikkeld voor hun leeftijd, zelfverdediging en weerbaarheidstraining op basis van het KALAH systeem.

U moet hierbij ook denken aan o.a. je leert tactiek in observatie van agressie en van omgevingsbewust zijn. Je leert agressie herkennen en adequaat te reageren op dit gedrag. Voorbeeld waar zijn nooduitgangen, hoe kan ik snel weg komen.

Ook leren wij de leerlingen hoe je een auto benaderd als hij stopt om wat te vragen voorbeeld ga niet in de deuropening staan maar blijf achter de deur zodat je kunt wegrennen of als je met de fiets bent, stap desnoods aan de andere kant van de fiets af en laat de fiets tussen jou en de andere persoon (agressor) zodat deze een obstakel vormt.

Hoe vreemd het ook mag klinken in Nederland toch leren wij de kinderen hoe te reageren bij  een terreuraanslag, school shooting en een poging tot en ontvoering. Wij kunnen natuurlijk wel onze kop in het zand steken maar we weten uit alle recente gebeurtenissen dat het helaas ook in Nederland voorkomt.

Hierbij moet u denken aan dat wij de kinderen voorzien van adequaat handelen om hun overlevingskansen te vergroten.

KALAH is in Israël ontwikkeld waar dit helaas aan de orde van de dag is, waar dit ook aan kinderen onderwezen wordt en waarbij bewezen is dat de overlevingskansen van de kinderen significant vergroot is.

Uiteraard zijn al deze trainingen speciaal ontwikkeld en aangepast voor kinderen.